Camping de Schaopvolte

Aan de provinciale weg Gieten – Rolde bij de kruising Staatsbossen – Eext vindt u Camping de Schaopvolte. De camping is gelegen in de mooiste omgeving van Noord-Drenthe aan de Hondsrugroute. Op en vlakbij de camping vindt de echte natuurliefhebber en fervente kampeerder alles wat hij wenst.

De naam van de camping is ontleend aan ‘ de Schaopwas ‘, een plas op circa 100 meter van de camping. Hier werden enige generaties terug de schapen bijeen gedreven om daar gewassen te worden, alvorens ze te scheren. De schapen werden op het heideveld bijeengedreven in een volte, wat nu de camping is, vandaar de naam ‘de Schaopvolte’. De entree van de camping is een voormalig treinstation van het oude treinspoor Stadskanaal – Assen. Op de camping zelf staan nog een aantal oude treinstellen, waarvan er twee zijn omgebouwd tot restaurant Folk. Bij Folk wordt voor zover mogelijk met streekproducten gewerkt en is alles vers en huisgemaakt.
Voor meer informatie: www.bijfolk.nl

De camping biedt plaats aan vele caravans, tenten en campers, maar ook zijn er genoeg groene wandelpaden waar men heerlijk van de natuur kan genieten en rustig eens kan zien wat er zoal aan flora en fauna is te vinden in het mooie Drentse landschap. Ideaal dus voor de natuurliefhebbers. Ook voor de ‘doortrekkers’ is er voldoende plaats, het trekkersveld is de plaats om met je tent of toercaravan de vakantie door te brengen. Dit geldt ook voor grotere groepen. Daarnaast zijn er voor de camperaars speciale camperplekken gecreëerd aan het begin van de camping waar men van een prettig verblijf kan genieten. Voor campers die zelfvoorzienend zijn is er mogelijkheid het gehele jaar door te overnachten.

Op de camping is een gezellige sfeer, de mensen zijn vriendelijk en genieten van de rust en de omgeving. De vaste klanten oftewel de seizoengangers zijn erg zuinig op hun ‘tweede huisje’ en verzorgen dit dan ook naar behoren. De gehele zomer is een spelleiding team aanwezig die er voor zorgt dat jong en oud zich kunnen vermaken, voor meer informatie zie de activiteiten pagina.